Kategóriák

Étrendkiegészítők

Főkategória >Felnőtt >Étrendkiegészítők

Sorrend:

 GAL Magnézium-L-laktát

Magnézium-L-laktát por

A tejsavnak két formája van: D- és L-tejsav. Ezek D- illetve L-laktáttá alakulnak a szervezetben. Az egészséges emberek vérében szinte csak L-laktát található, ami többek közt a szív és az agy számára is fontos tápanyag.

Termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de a hasznos L-laktáttal is ellát, D-laktát nélkül. Emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnéziumforma.

Adagolás: Napi 2g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben (különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna). Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani. Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak számolva.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a kávé– és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a magnéziumhiány általános. Pótlása szinte mindenki számára fontos. A Life Extension Foundation a magnéziumot az “új D3-vitaminnak” nevezi, mert éppen olyan fontos és éppen olyan gyakori a hiánya, mint a D3-nak. A magnéziumkészítmények felszívódása azonban nagyon változó, és a legtöbbeknél hasmenést, laza székletet vagy más emésztési problémát okoz, ami többek között abból is következhet, hogy leköti a gyomorsavat, holott az alacsony gyomorsavtermelés eleve elég általános probléma. (A reflux valójában nem gyomorsav túltengés, sőt nem ritka, hogy éppen az alacsony gyomorsav okozza azt is. A kialakult ún. SIBO és/vagy nem jól működő gyomorszáj miatt árad vissza gyomorsav a nyelőcsőbe, és emiatt tűnik úgy, mintha sok lenne a gyomorsav, még akkor is, amikor túl kevés.)

A magnézium szervetlen formái, mint a –szulfát, –oxid, –karbonát, –hiroxid alig hasznosulnak, viszont a leginkább hajlamosaknál képesek laza székletet vagy hasmenést okozni, és lekötik a gyomorsavat. (A nem felszívódott magnézium okozza pl. a hasmenést, ezért nem meglepő, hogy a rosszul hasznosuló fajták fogyasztásának eredményei hasmenés és egyéb bélrendszeri problémák lehetnek.) A szervetlen magnéziumok közül egyedül a –klorid, aminek egész jó hasznosulása van, és nem leköti, hanem kifejezetten segíti a gyomorsav termelését.

A magnézium szerves (kelát-kötésű) változatai többnyire elég jó felszívódásúak, és ezáltal hasmenést/laza székletet/bélproblémákat is kevésbé hajlamosak okozni. Kivétel a magnézium–citrát, ugyanis az a magnéziumnak a citromsavval alkotott sója, és a sok citromsav eleve hajlamosít a laza székletre. A magnézium-citrát 15–16% elemi Mg-ot, és több mint 80% citromsavat tartalmaz. Bár kis mennyiségben valóban jól felszívódik, a szükséges mennyiségben már a legtöbbeknél hasmenést vagy laza székletet okoz. Ez esetben viszont már nem szívódik fel (sőt, még más hasznos dolgokat is kihajt a szervezetből, hiszen a laza széklet attól van, hogy a vastagbélben a szervezet nem szívta vissza megfelelően az ásványi anyagokat).

Termékünk, a magnézium-L-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója, méghozzá az L-tejsavval, és nem a D- vagy DL-tejsavval. Ez azért lényeges, mert az L-tejsav L-laktátként jut a véráramba, ami többek közt az agynak és a szívnek a preferált üzemanyaga, azaz ha van elegendő L-laktát a vérben, akkor a szív és az agysejtek az L-laktátot részesítik előnyben, és nem a glükózt (vagy éppen a ketontesteket). Általában azonban kevés L-laktát van a szervezetünkben (sportolás alatt és után van a legtöbb, ez az egyik oka amiért olyan jól érezzük magunkat sport után). A D-laktát ezzel szemben nem tápanyaga a szervezetünknek, és az egészséges szervezetre annak alacsony szintje jellemző (magas szintjének oka lehet a stressz, anyagcserebetegség vagy akár a felborult bélflóra).

A magnézium-L-laktátnak tehát a magnéziumtartalma mellett további előnye a tejsav/laktát jótékony hatású formájának biztosítása. Mindamellett, hogy egy jól hasznosuló magnéziumforma, és a laxatív (hasmenést okozó) hatás is kevéssé jellemző csak rá, további jelentős előnye, hogy gazdaságos. Egységnyi elemi magnéziumra vetített ár alapján a legkedvezőbb. Íze pedig viszonylag semleges, így szinte bármilyen italba belekeverhető.

Adagolás: Bár a terméken napi 2g szerepel, ami 240-250mg elemi magnéziumnak felel meg, ennél többet érdemes szedni, ha étkezésünkben nincs sok puhatestű, vadhúsok vagy sütőtök. Akár napi 3-4g-ot is érdemes lehet. Egyszerre csak 1g-ot érdemes, maximum 2g-ot.

A magnézium-L-laktát 12-13%-a az elemi magnézium, azaz grammonként kb. 125mg jól hasznosuló elemi magnéziummal látja el szervezetünket.

A magnéziumtermékek többsége tudatosan félrevezető! A legtöbb szerves (kelát-kötésű) magnéziumkészítmény, amit forgalmaznak, valójában nem az, ami rá van írva. A legtöbben ugyanis csak részben vagy egyáltalán nem reagált aktivált magnéziumvegyületeket használnak. Ez azt jelenti, pl. azt írják a termékre, hogy magnézium-malátot tartalmaz, de valójában csak magnézium-oxid/-karbonát és malátsav keverékét. Vagy pl. magnézium-citrát helyett csak magnézium-oxid és citromsav keveréket.

Esetleg a reakció részben lezajlott, de a benne lévő magnézium nagyja akkor sem a jelölt formában van jelen! Pont emiatt annyira gyakori még a szerves formáknál is, hogy hasmenést okoznak, hiszen valójában csak részben a jelölt szerves formák. A nem “fully reacted” változatok elemi magnézium-tartalma mindig magasabb, emellett olcsóbb alapanyagok, azaz lényegesen gazdaságosabbak.

Sok hozzá nem értő gyártó azt sem tudja, hogy létezik azonos nevű magnéziumvegyületek között bármi különbség, így persze hogy az olcsóbbat választja, aminek ráadásul még a magnéziumtartalma is magasabb. Hogyan lehet megtudni, hogy a választott termék jó? Bizonyosan nehéz, de legyen itt egy kis segítség; felsorolom a leggyakoribb szerves magnézium-formák “fully reacted” változatának elemi magnézium-tartalmát %-ban kifejezve:

  • Mg-malát: 6 – 12% (a (mono-)magnézium-malát a valódi, a di-magnézium-malát már nem fully reacted!)
  • Mg-(bisz)glicinát: 12 – 14%
  • Mg-citrát: 14 – 16%
  • Mg-aszkorbát: 6 – 17%


1 db tabletta/kapszula súlya nem lehet nagyobb 1000mg-nál, a kapszulahéjat és a segédanyagokat is beleszámítva. Azaz ha pl. azt látjuk egy Mg-malátnak jelölt terméken, hogy kapszulánként/tablettánként 200mg magnéziumot tartalmaz, akkor máris tudhatjuk, hogy az nem az, hiszen a Mg-malát elemi Mg-tartalma nem lehet 12% feletti, azaz 1 kapszula/tabletta biztosan nem tartalmazhat 120mg-nál többet, inkább csak kevesebbet. Azaz mérjünk le egy kapszulát/tablettát pl. egy ékszermérlegen, és a súlynak vegyük az előbbi felsorolásban szereplő %-át. Mindenképpen csak az alatt lehet a magnéziumtartalom, ha valóban a jelölt vegyületet tartalmazza. Azonban ez sem garancia, mert léteznek a “fully reacted”-del azonos magnéziumtartalmú nem “fully reacted” magnéziumvegyületek is. További probléma, hogy sok terméken megtévesztően, vagy éppen rosszul van jelölve a magnézium tartalom is, mert maga a vegyület van feltüntetve magnéziumként, holott annak csak töredéke az elemi magnézium, ahogy a fenti százalékokból is látszik.

Természetesen mi csakis “fully reacted” változatot használunk mindenből, így magnéziumból is.

A magnézium előnyös hatásai röviden:

Izommunka/sportteljesítmény javítása, izomgörcsök megelőzése, izomzat regenerációjának fokozása, immunrendszer serkentése, szív- és érrendszeri problémák megelőzése, meszesedés (kálcium lerakódás) elleni hatás, szívizomzat támogatása, jelentős stressz elleni hatás, jobb alvás, tisztább gondolkodás, energikusabb nappalok.

Kinek érdemes a magnézium L-laktát formáját választani? Azoknak, akik a leggazdaságosabb módon szeretnének minőségi magnéziumhoz jutni, de nem szeretnének kompromisszumot kötni sem az íz, sem a felszívódás rovására. Azoknak ajánljuk tehát, akiknek „csak” magnézium kell, és abból is az egyik legjobb változat.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

2 750 Ft
2 750 Ft
  db    Kosárba Kosárba
 GAL UC-II Porc-komplex

GAL UC-II Porc-komplex, 2 havi adag, 60 kapszula 

A termék leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag.

Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Emellett egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris-mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termékünk, ahogyan C-vitamint és Curcugreen® teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is, amelyről klinikailag bizonyított, hogy még a 95% kurkumin-tartalmú kurkuma-kivonatoknál is min. hétszer jobban hasznosul.

Adagolás: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyen be
1 db kapszulát.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

A GAL UC-II® Porc-komplex leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Ezáltal változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését.

Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis). Az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen mozgása (súrlódás), vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétele során a porcot alkotó II-es kollagén-fehérjék egy kis része denaturálódik, azaz a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ezek ellen kisebb-nagyobb mértékben antitest-termelés indul meg, ami által krónikus gyulladás és egyéb problémák léphetnek fel.

A fentiekből és számos vizsgálatból is következik, hogy az UC-II® minden típusú ízületi probléma esetén hatásos (nem is akármennyire), autoimmun eredetű ízületi problémák esetén pedig különösen az.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Bár a 40 mg nagyon kevésnek tűnik, embereknél ennyi az optimális dózis minden vizsgálat szerint. Magasabb dózis nem jobb, sőt… Ez azért van, mert az UC-II®, ahogyan fentebb is olvasható, „védőoltáshoz” hasonlóan hat az immunrendszerre, a nyirokrendszeren keresztül és nem a hagyományos úton (a porchoz a vérárammal kollagén-peptidek juttatásával, majd ezek porcokba való beépülésével + az ízületi folyadék növelésével).

Napi 40 mg UC-II® szignifikánsan hatásosabbnak bizonyult humán klinikai vizsgálatban, mint 1500 mg Glükozamin HCl + 1200 mg Kondroitin-szulfát.

Bár a termék lényege az antitest-termelés leállítása (az ízületi probléma autoimmun komponensének eliminálása), és így a termék esszenciája az UC-II®, de természetesen az ízület építésére + ízületi kenőanyagának fokozására is gondoltunk, tehát a „hagyományos útvonalra” is:

Egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Ez az ízületek építő- és kenőanyagát biztosítja.

Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termékünk, ahogyan C-vitamint is. Mindkettő segíti a kollagén-szintézist, és klinikai vizsgálatokban a szilícium jó hatású ízületi problémák esetén, ahogyan az is ismert vizsgálatokból, hogy a kollagén-peptidek ízületekre gyakorolt pozitív hatását a vele együtt szedett C-vitamin tovább fokozza.

A termékünk Curcugreen® (korábbi nevén Bio-Curcumin®, avagy BCM-95®) teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is tartalmaz, amely a hagyományos kurkumin-kivonatoktól különbözik, ugyanis a kurkuma-gyökér esszenciaolaját is tartalmazza, ami által a felszívódása min. 7-szeres! Azonban nagyban különbözik nemcsak a hagyományos kurkuma-kivonatoktól, de a fokozott felszívódású kurkuma-kivonatoktól is, ugyanis a CurcuGreen® a világ egyetlen olyan kurkuma-kivonata, ami a hasznos (ún. szabad) kurkumin-szintet képes fokozni a vérben, és nem a haszontalan vagy kevésbé hasznos bomlástermékeit. A CurcuGreen® 100%-osan zöld-energia felhasználásával készül (napelemek által biztosított energiával), a gyártó saját ültetvényéről származó, vegyszermentesen termesztett kurkuma-gyökereiből kivonva. Számos klinikai vizsgálat bizonyította hatását. (Bővebben a GAL Bio-Curcumin®+ és GAL Bio-Curcumin+ Forte termékeink leírásában olvashat róla).

Bár a termékben lévő Curcugreen® mennyisége kicsi (10 mg), ez kb. 1200 mg kurkumagyökér-pornak felel meg. Ezenfelül az esti, lefekvés előtti időzítésnek is jelentős szerepe van, ilyenkor kis mennyiség gyulladáscsökkentő is sokkal hatékonyabb reumás problémák esetén egy friss, 2018-as vizsgálat szerint.

Felhasználási javaslat: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyünk be 1 db kapszulát.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

8 810 Ft
8 810 Ft
  db    Kosárba Kosárba
 GAL UC-II Porc-komplex

GAL UC-II Porc-komplex, 2 havi adag, 60 kapszula 

A termék leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag.

Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Emellett egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris-mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termékünk, ahogyan C-vitamint és Curcugreen® teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is, amelyről klinikailag bizonyított, hogy még a 95% kurkumin-tartalmú kurkuma-kivonatoknál is min. hétszer jobban hasznosul.

Adagolás: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyen be
1 db kapszulát.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

A GAL UC-II® Porc-komplex leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Ezáltal változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését.

Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis). Az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen mozgása (súrlódás), vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétele során a porcot alkotó II-es kollagén-fehérjék egy kis része denaturálódik, azaz a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ezek ellen kisebb-nagyobb mértékben antitest-termelés indul meg, ami által krónikus gyulladás és egyéb problémák léphetnek fel.

A fentiekből és számos vizsgálatból is következik, hogy az UC-II® minden típusú ízületi probléma esetén hatásos (nem is akármennyire), autoimmun eredetű ízületi problémák esetén pedig különösen az.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Bár a 40 mg nagyon kevésnek tűnik, embereknél ennyi az optimális dózis minden vizsgálat szerint. Magasabb dózis nem jobb, sőt… Ez azért van, mert az UC-II®, ahogyan fentebb is olvasható, „védőoltáshoz” hasonlóan hat az immunrendszerre, a nyirokrendszeren keresztül és nem a hagyományos úton (a porchoz a vérárammal kollagén-peptidek juttatásával, majd ezek porcokba való beépülésével + az ízületi folyadék növelésével).

Napi 40 mg UC-II® szignifikánsan hatásosabbnak bizonyult humán klinikai vizsgálatban, mint 1500 mg Glükozamin HCl + 1200 mg Kondroitin-szulfát.

Bár a termék lényege az antitest-termelés leállítása (az ízületi probléma autoimmun komponensének eliminálása), és így a termék esszenciája az UC-II®, de természetesen az ízület építésére + ízületi kenőanyagának fokozására is gondoltunk, tehát a „hagyományos útvonalra” is:

Egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Ez az ízületek építő- és kenőanyagát biztosítja.

Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termékünk, ahogyan C-vitamint is. Mindkettő segíti a kollagén-szintézist, és klinikai vizsgálatokban a szilícium jó hatású ízületi problémák esetén, ahogyan az is ismert vizsgálatokból, hogy a kollagén-peptidek ízületekre gyakorolt pozitív hatását a vele együtt szedett C-vitamin tovább fokozza.

A termékünk Curcugreen® (korábbi nevén Bio-Curcumin®, avagy BCM-95®) teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is tartalmaz, amely a hagyományos kurkumin-kivonatoktól különbözik, ugyanis a kurkuma-gyökér esszenciaolaját is tartalmazza, ami által a felszívódása min. 7-szeres! Azonban nagyban különbözik nemcsak a hagyományos kurkuma-kivonatoktól, de a fokozott felszívódású kurkuma-kivonatoktól is, ugyanis a CurcuGreen® a világ egyetlen olyan kurkuma-kivonata, ami a hasznos (ún. szabad) kurkumin-szintet képes fokozni a vérben, és nem a haszontalan vagy kevésbé hasznos bomlástermékeit. A CurcuGreen® 100%-osan zöld-energia felhasználásával készül (napelemek által biztosított energiával), a gyártó saját ültetvényéről származó, vegyszermentesen termesztett kurkuma-gyökereiből kivonva. Számos klinikai vizsgálat bizonyította hatását. (Bővebben a GAL Bio-Curcumin®+ és GAL Bio-Curcumin+ Forte termékeink leírásában olvashat róla).

Bár a termékben lévő Curcugreen® mennyisége kicsi (10 mg), ez kb. 1200 mg kurkumagyökér-pornak felel meg. Ezenfelül az esti, lefekvés előtti időzítésnek is jelentős szerepe van, ilyenkor kis mennyiség gyulladáscsökkentő is sokkal hatékonyabb reumás problémák esetén egy friss, 2018-as vizsgálat szerint.

Felhasználási javaslat: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyünk be 1 db kapszulát.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

8 810 Ft
8 810 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Babaváró

GAL Babaváró

A GAL Babaváró termékünket a legújabb kutatások fényében fejlesztettük ki, szem előtt tartva a természetességet és életszerűséget. Azaz minden vitamint, ásványianyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyagdús, változatos táplálkozással juthatnánk. Ezen hatóanyagok mindegyike természetben megtalálható forma, jelentős részük organikus termesztésből származó (bio) gyógy- és fűszernövényekből van kivonva, így azon ko-faktorokból is tartalmaz, amelyek e növényekben aligha véletlenül vannak jelen a bennük lévő vitaminok/ásványok mellett. A mennyiségek esetében végig fontosnak tartottuk, hogy a napi adag biztosan tartalmazza a hatásosnak talált dózist, de semmiesetre se lépje túl az életszerű mennyiségeket, azaz azt a mennyiséget, amit táplálkozással már nem is lehetne fedezni sehogyan sem.

Fogyasztási javaslat:

Már a gyermektervezés gondolatától kezdve javasoljuk elkezdeni a szedését, ideálisan minimum 3 hónappal a fogantatás előtt, egészen a szoptatás végéig, sőt még akár tovább is érdemes lehet.

A várandósság és szoptatás alatt érdemes napi rendszerességgel fogyasztanunk legalább 3 db tojássárgáját, és hetente 2-3 alkalommal májat és sós vízi halakat/herkentyűket. Ha ezt nem tesszük, akkor javasoljuk a GAL Kolin-só és a GAL Omega-3 Eco fogyasztását is, vagy egyszerűen váltani a GAL+ Babaváróra, ami többek közt még ezeket is tartalmazza.

Vasat ne szedjünk, csak ha igazoltan vashiányosak vagyunk, de még akkor is érdemes 1-2 hónap GAL Babaváró szedése után újra ellenőrizni, mert nem kizárt, hogy mellette vas nélkül is rendeződik a szintje, főleg, ha rendszeresen fogyasztunk mellette májat és esetleg laktoferrint is.

Napi 1 db kapszulát + 26 cseppet fogyasszunk. Lehet egyszerre vagy külön is, de fontos, hogy étkezéskor, és jobb reggel vagy nappal, mint este. A cseppek bevehetők egyszerre vagy az étkezésekhez megosztva is (pl.: 2 x 13 csepp).

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Egy új élet zavartalan fejlődését ne akadályozza semmi, ami nem odavaló! A termékünkben ilyesminek nyomát sem találja.

Bár minden felhasznált hatóanyagforma eleve kiváló felszívódással rendelkezik, azt BioPerine®-nel is fokoztuk. Továbbá arra is ügyeltünk, hogy a vízoldékony és zsíroldékony összetevőket ne keverjük, hogy a számukra ideális hasznosulást és stabilitást biztosító mátrixban lehessenek külön-külön:

A vízoldékony (hidrofil) összetevők egy gyomorsavnak ellenálló, vegán kapszulában kaptak helyet, így azok mind sértetlenül túljutnak a gyomron, egyenesen a felszívódásukhoz ideális helyre, a vékony-, majd a vastagbélbe kerülnek.
A zsíroldékony (lipofil) összetevők pedig a belekből közvetlenül, gyorsan felszívódó, epesavat nem igénylő MCT-olajban oldva, természetes tokoferolokkal/tokotrienolokkal és görög zsálya-kivonattal stabilizálva vannak jelen, olajos cseppek formájában.
A magzat megfelelő fejlődése érdekében sok B9-vitamint tartalmaz, de csakis annak szervezetünkben is megtalálható, aktív metil-folát formájában, és semennyit a szokásos folsav-formájában, ami egy halmozódni képes, természetidegen anyag, és a szintje több betegséggel is korrelációt mutat. Szégyen, hogy szinte minden készítményben, még a terhesvitaminokban is megtalálható (még ha metil-folát is van mellette, akkor is baj, ha folsav jelen van).

Nagy dózisú K1-vitamint is tartalmaz a K2 (MK-7) mellett, ugyanis a placentán csak a K1-vitamin tud átjutni, ahol a megfelelő K2-vé (MK-4-gyé) alakul. Ugyanez igaz az anyatejre is, annak természetes K2-tartalmát is K1-ből biztosítja a szervezetünk, az EU-ban engedélyezett K2 formából (MK-7) nem tudja. Ettől még a K2 MK-7-es formája a mamának hasznos, csak a magzat nem profitál belőle, a magzatnak és a csecsemőnek K1 és K2 MK-4 kell. K2 MK-4-et pedig K1-ből állít elő a szervezet, ezért tettünk sok K1-et is a termékbe.

Nagy mennyiségű D3-, K1-, K2- és C-vitamin-tartalma pedig a megfelelő csontozat fejlődését támogatja. Extra mennyiségű bambuszból nyert szilíciumot is tartalmaz.

6 950 Ft
6 950 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Bimuno flóra rost-komplex

GAL Bimuno flóra rost-komplex 150g

60 adag


A Bimuno® az anyatejben is megtalálható vízoldékony rostok, az ún. galaktooligoszacharidok (GOS) egy speciális arányú keveréke.

A prebiotikumok eredeti definíciójuk szerint olyan anyagok, amelyek a bélflórát jó irányba befolyásolják, azaz a számunkra kedvező, „jó”, ún. kommenzális baktériumok számát növelik, míg a káros, „rossz”, ún. opportunista baktériumok számát csökkentik vagy minimum nem növelik. Másképp megfogalmazva, csak a „jó” baktériumok számára jelentenek tápanyagforrást.

 

Hatásában és szerkezetében is nagyban különbözik mind a hüvelyesekben található GOS-tól, mind a többi GOS terméktől, amelyeket szervezetidegen enzimekkel állítanak elő. A Bimuno®-t egy, az egészséges bélflórát és anyatejet jellemző baktérium segítségével hozzák létre, és klinikai vizsgálatok sora igazolja hatását. Egyedi szerkezetének és arányainak hála, a kártékony bélbacilusokat nem táplálja, így nem okoz problémát azoknak sem, akik a hagyományos prebiotikumoktól puffadnak, vagy egyéb kellemetlen hatásokat tapasztalnak. SIBO esetén is szedhető. 

Terméket mikronizált bambuszrosttal dúsították. Bár a Bimuno®-t tejsavóból állítják elő, egy adagja kevesebb tejfehérjét tartalmaz, mint egy csepp tej huszadrésze, laktóz-tartalma is kevesebb, mint egy teáskanálnyi tejé. 

Összetevők: 

Bimuno® béta-galactooligoszacharidok keveréke (tejsavóból előállítva), mikronizált bambuszrost

Tápérték 100g termékben: 

  • Energia: 221kcal (897kJ);
  • Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g;
  • Szénhidrát: 12g – ebből cukrok: 12g;
  • Fehérje: 0,2g;
  • Nátrium: 0,8g;
  • Rost: 87g, ebből Bimuno b-GOS: 56g 

2,5g-ban: Energia: 6kcal (22kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0,3g – ebből cukrok: 0,3g; Fehérje: 0g; Nátrium: 0g; Rost: 2,2g, ebből Bimuno b-GOS: 1,4g

5g-ban: Energia: 11kcal (45kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0,6g – ebből cukrok: 0,6g; Fehérje: 0g; Nátrium: 0g; Rost: 4,4g, ebből Bimuno b-GOS: 2,8g

 


Alkalmazási javaslat: 

Felnőtteknek napi 1-2 teáskanálnyi (2,5-5g), folyadékban oldva. Gyermekeknek testsúlyarányosan.

150 g

5 310 Ft
5 310 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Glicin

GAL Glicin

 

A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező. 


Adagolás:

Elalvás előtt 1-2 dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el.

Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását.

Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

Tápérték 100g termékben:

Energia- / kalóriaérték

1638kJ / 396kcal

Zsír

 ebből telített zsír

0g

0g

Szénhidrát

 ebből cukrok

0g

0g

Fehérje 99g

0g

 

250, 500 g

1 700 Ft
1 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Halolaj

GAL Halolaj 250 ml

3400 mg Omega-3/evőkanál 

Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen.  Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!

Tulajdonságok:

Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is.

Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának,  a hozzáadott természetes citrom- olajnak és a minőségi halolajnak.

Összetevők:

Tisztított halolaj, tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes)

1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:

Ω3-zsírsavat összesen

3475mg

ebből EPA

1725mg

ebből DHA

1150mg

ebből ALA+DPA+SDA

600mg

Természetes E-vitamin

(alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből)

24mg α-TE (200% DA**)

 

*A táblázatban szereplő értékek +/- 5%-os pontosságúak

**RDA = Felnőttek számára javasolt napi adag

Adagolás:

Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

250 ml

3 980 Ft
3 980 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Kolin-só cseppek

GAL Kolin-só cseppek 

Termékünket elsősorban azok számára javasoljuk, akik kevés tojássárgáját és májat esznek. A napi javasolt kolin-bevitel még az EFSA szerint is minimum 400 mg felnőttek számára. 1 db tojássárgája 100-150, míg 10 dkg máj 200-450 mg kolint tartalmaz. Más ételek kolin-tartalma alacsony (a kaviártól, velőtől és pár nem gyakori ételtől eltekintve). Aki nem eszik tehát napi 2-3 db tojássárgáját + lehetőleg hetente legalább egyszer májat, az még ezt a 400 mg-os napi kolin-mennyiséget is nehezen éri el. Holott a megfelelő kolin-bevitel fontos, többek közt azért, mert hozzájárul a megfelelő:

•   emésztéshez a gyomorsav-termelés által
•   májműködéséhez
•   homocisztein-metabolizmushoz
•   zsíranyagcseréhez

Termékünk a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amit azért választottunk, mert egy jól hasznosuló, stabil forma, sok vizsgálatban is ezt használták, és mert vízen kívül semmi egyéb hordozóanyag használata nem szükséges hozzá.

Fogyasztási javaslat:
Napi 6-28 csepp egy vagy több részletben. Töményen ne fogyasszuk, mindig folyadékba vagy ételbe keverjük. Sós íze miatt kis mennyiségben még nem rontja el a leves ízét, sütni-főzni is lehet vele.  Ha viszont pár cseppnél egyszerre többet fogyasztunk, és nem szeretjük az ízét, akkor javasoljuk csak 1-2 kortynyi folyadékba cseppenteni, és gyorsan lehörpinteni két falat étel közt, vagy egy kellemes ízű ital előtt. Terhesség és szoptatás alatt 12-28 cseppet javaslunk, ha étkezésünk nem kolin-dús.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

A kolin-só

A megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása azért fontos, hogy agyunk, idegrendszerünk, májunk, veséink kielégítően működjenek, sőt minden sejtünk olajozott működéséhez fontos. Az alacsony kolin-bevitel egyenes következménye többek közt a metabolikus szindróma, rossz memória, velőcsőzáródási rendellenesség, rosszul működő idegrendszer (fokozott érzékenység stresszre), inzulin-rezisztencia és zsírmáj, májcirrózis. Sajnos az emberek többsége súlyos kolin-hiányban szenved, és alig akad ember, akinek a kolin-bevitele elegendő lenne.

Jelentős mennyiségben természetes élelmiszerek közül csak a tojássárgája, a máj és az agy tartalmazza. Ezek közül tojást és májat sokan esznek. Egy darab tojássárgája 120-150 mg kolint tartalmaz, míg 10 dkg máj kb. 400 mg-ot. Az erős hőkezelés árt neki, de a főzés/párolás nem sokat.

Napi minimum 5-600 mg kolint kellene fogyasztania mindenkinek (425-550 mg közt van a hivatalos ajánlás is). Ki eszik meg átlag napi 4-5 tojássárgáját legalább? Vagy csak napi 3-4-et, de akkor heti minimum kétszer májat is? Remélem, sokan. Viszont aki nem, annak fontos pótolnia!

Kismamák és a kolin-só

Kismamáknak még ennél is fontosabb a kolin, és sokkal nagyobb mennyiségre is van szükségük. Legalább napi 930 mg kolinhoz fontos hozzájutniuk, ami kb. 6-8 db tojássárgája naponta.

Azonfelül, hogy a magzat normális fejlődéséhez kulcsfontosságú, és így a születési és magzatfejlődési-rendellenességeket is segít megelőzni, egy 2012-es vizsgálatban azt találták, hogy azok az anyukák, akik a terhesség során napi 930 mg kolint kaptak, „jobb” idegrendszerű, egészségesebb gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik „csak” 480 mg kolint kaptak. A „jobb” idegrendszerű azt jelenti, hogy terhesség alatt mind a placenta, mind a magzat stressz-szintje csökkent (CRH, kortizol), majd megszületésük után is pár hónaposan mérve jobb „stressz-rendszerrel” rendelkeztek (pl. jobban működő HPA-tengely, jobb visszacsatolások). Az ilyen jobb „stressz-rendszerrel” rendelkező csecsemők felnőtt korukra védettek maradnak számos betegséggel szemben, így az inzulin-rezisztencia, magas vérnyomás és minden stressz okozta betegség ellen, ugyanis a stresszre való fogékonyságunkat erősen a születésünkkor kialakult HPA-tengely milyensége határozza meg (ismert koraszülöttek esetében is, hogy felnőttként sokkal fogékonyabbak a stresszre, inzulin-rezisztenciára).

Érdekes megfigyelés - Weston Price részéről - az is, hogy a természeti népeknél a terhesség és szoptatás alatt magasabb kolin-tartalmú táplálkozást biztosítanak a kismamáknak.

Ha tehát minimum 930 mg kolinhoz jutunk, a kismamák legalább a harmadik trimeszterben, azzal megtehetjük az első és talán legfontosabb lépést afelé, hogy kiegyensúlyozott felnőttekké váljunk majd. Ezenfelül a preeklampsziát is feltehetően megelőzi a terhesség alatt, ugyanis annak oka a placenta magas CRH (corticotropin releasing hormone)-szintje, amit a kolin-szedés jelentősen csökkent. Ez a kutatás azért is érdekes, mert kismamák egy eleve nem kevés, 480 mg kolint szedő csoportjához képest volt jelentős pozitív változás a 930 mg kolint szedő kismamáknál és gyermekeiknél. A kutatásban kolin-kloridot, azaz kolin-sót alkalmaztak (mindkét csoportban 380 mg kolin jött táplálékból, az egyikben +100 mg kolin jött kolin-kloridból, míg a másikban +550 mg).

A kolin-sók (és minden egyéb kolin-tartalmú alapanyag, mint pl. kolin-bitartarát stb.) egyik lényeges minőségi mutatója az ún. amin-tartalom, ami 10 ppm-ig számít megfelelőnek. Az általunk használt alapanyag amin-tartalma jellemzően ennek tizede (1 ppm) és pont az említett kutatásban használt kolin-só formát alkalmaztuk.

Velőcsőzáródás

Mindezeken túl a kolin a velőcsőzáródási probléma ellen is hatásos. Sokkal hatásosabb, mint a B9-vitamin (folsav/folát). Sőt, kolin-hiány esetében még a folsav/folát sem akadályozza meg a velőcsőzáródást, míg csak a megfelelő mennyiségű kolin képes még alacsony B9/folsav/folát-bevitel esetén is megelőzni azt!

Memória

A terhesség alatti nagyobb kolin-bevitel jobb memóriát eredményez a gyermekeknél, de emellett az időskori gyors memóriaromlás előfordulását is (fordítottan) arányosnak találták a magzati és a későbbi élet során bevitt kolinnal. Négy éves korig különösen fontos a megfelelően magas kolin-bevitel a memória fejlődése érdekében. Azonban az élet későbbi szakaszában, még akár időskorban is a megemelt kolin-bevitel jó hatású a memóriára.

Krónikus gyulladás

Vizsgálatokban a magasabb kolin-bevitel alacsonyabb szervezet-szintű gyulladással párosul.

Daganatos megbetegedések

A megfelelő kolin-bevitel csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát, különösen a máj- és mellrák kockázatát.

Zsírmáj és metabolikus-szindróma

Alacsony kolin-bevitel esetén a máj elzsírosodik, metabolikus szindróma, inzulin-rezisztencia alakul ki már viszonylag rövid távon is.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.


2 370 Ft
2 370 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Kollagén peptidek

GAL Kollagén peptidek 300 g

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.

Tulajdonságok

A kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a fölszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.

A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).

 


Összetevök

100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)

 

Adagolás

Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal.

Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.

300 g

3 980 Ft
3 980 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Kreatin

GAL Kreatin 3 g

30 adag 

Ugyan főleg testépítők körében ismert, de annyi előnyös hatással rendelkezik, és egy kísérletben még jelentősen meg is nyújtotta az egerek élethosszát… Így hát muszáj volt felvenni a termékkörünkbe, a kreatint körülvevő igazságtalan, pejoratív szemlélet ellenére sem.

Kreatin-monohidrát

Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.  Az állati eredetű élelmiszerek a kreatin természetes forrásai, de csak nyersen. Sportolók elterjedten egészítik ki táplálkozásukat kreatinnal, mert fokozza a teljesítményt és segíti az izomnövekedést. Azonban számos egyéb jó tulajdonsággal rendelkezik még, amelyek nemcsak sportolók számára hasznosak (szellemi képességek, reakcióidő, szív-érrendszer, inzulin-érzékenység).

Nemrég azt is felfedezték, hogy csökkenti a lipofuscin nevű anyag szintjét a szervezetben, amely az öregedés egyik kísérője, és amely a bőrön megjelenő öregedési foltokban is felhalmozódik. Mi több, egy kutatásban kreatin adagolásával meg tudták növelni állatok élethosszát.

Összetevők:

100% kreatin-monohidrát

Adagolás:

Napi 1 teáskanálnyi (3 g) kreatinport keverjünk el 3 dl langyos/meleg, de nem forró folyadékkal. Várjuk meg, míg teljesen feloldódik, hogy jobban felszívódjon. 

A kreatin fogyasztásának megkezdésekor érdemes nagyobb dózissal indítani: pl.  2 hétig 3 x 3 g-ot (reggel/délben/este). Utána már napi 3 g (1 adag) is elegendő.

Hatóanyag

1 adagban

(3g-ban, azaz 1 teáskanálnyiban)

3 adagban

(9g-ban, azaz 3 teáskanálnyiban)

Kreatin

3000mg

9000mg

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Forgalomba hozatal az ESZCSM 36/2004 IV.26. rendelet alapján.

 

 

90g

1 990 Ft
1 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Kreatin utántöltő

GAL Kreatin 400 g

3 g x 133 adag 

Ugyan főleg testépítők körében ismert, de annyi előnyös hatással rendelkezik, és egy kísérletben még jelentősen meg is nyújtotta az egerek élethosszát… Így hát muszáj volt felvenni a termékkörünkbe, a kreatint körülvevő igazságtalan, pejoratív szemlélet ellenére sem.

 

Kreatin-monohidrát

Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.  Az állati eredetű élelmiszerek a kreatin természetes forrásai, de csak nyersen. Sportolók elterjedten egészítik ki táplálkozásukat kreatinnal, mert fokozza a teljesítményt és segíti az izomnövekedést. Azonban számos egyéb jó tulajdonsággal rendelkezik még, amelyek nemcsak sportolók számára hasznosak (szellemi képességek, reakcióidő, szív-érrendszer, inzulin-érzékenység).

 

Nemrég azt is felfedezték, hogy csökkenti a lipofuscin nevű anyag szintjét a szervezetben, amely az öregedés egyik kísérője, és amely a bőrön megjelenő öregedési foltokban is felhalmozódik. Mi több, egy kutatásban kreatin adagolásával meg tudták növelni állatok élethosszát.

 

Összetevők:

100% kreatin-monohidrát

 

Adagolás:

Napi 1 teáskanálnyi (3 g) kreatinport keverjünk el 3 dl langyos/meleg, de nem forró folyadékkal. Várjuk meg, míg teljesen feloldódik, hogy jobban felszívódjon. 

A kreatin fogyasztásának megkezdésekor érdemes nagyobb dózissal indítani: pl.  2 hétig 3 x 3 g-ot (reggel/délben/este). Utána már napi 3 g (1 adag) is elegendő.

 

Hatóanyag

1 adagban

(3g-ban, azaz 1 teáskanálnyiban)

3 adagban

(9g-ban, azaz 3 teáskanálnyiban)

Kreatin

3000mg

9000mg

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Forgalomba hozatal az ESZCSM 36/2004 IV.26. rendelet alapján.

 

400 g

3 600 Ft
3 600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
GAL Magne-C

GAL Magne-C 200 g

100 adag

 

Magnézium-aszkorbát por

A magnézium egyes formái jól hasznosulnak, mások alig. A magnézium-citrát jól hasznosul, azonban sokaknak hasmenést okoz. A magnézium-citrát a magnézim citromsavval alkotott sója, míg a magnézium-aszkorbát a C-vitaminnal alkotott sója, méghozzá annak természetes (L-) formájával. Nem okoz hasmenést és a magnézium mellett C-vitamin forrás is egyben. A hagyományos C-vitaminnál kevésbé savas/savanyú, így gyermekek és kapszulákat nehezen nyelő felnőtek számára is ideális, hiszen folyadékban oldva fogyasztva sem kell a fogzománcunk miatt aggódni. Megfelelő C-vitamin forrás azoknak is, akik a nagy dózisú hagyományos C-vitamintól refluxot/gyomorégést tapasztalnak. Mindezekért a magnézium-aszkorbát ideális magnézium és C-vitamin forrás mindenkinek!

Összetevők:

100% magnézium-L-aszkorbát

Analitikai összetevők:

Tápérték 100g termékben: 

Energia: 270kcal (1170kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 0g; Só: 0g; C-vitamin: 90g (*NRV 112500%); Elemi magnézium: 6g (*NRV 1600%)


Tápérték 1adag (2g) termékben: 

Energia: 5kcal (23kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 0g; Só: 0g; C-vitamin: 1800mg (*NRV 2250%); Elemi magnézium: 120mg (*NRV 32%)

*Felnőttek számára javasolt napi bevitel

Adagolás: 

  • Felnőtteknek napi 1 csapott kávéskanálnyi (2 g) folyadékban oldva 
  • Gyermekeknek testsúly arányosan

200 g

6 640 Ft
6 640 Ft
  db    Kosárba Kosárba
 

prev
12
next

Webáruház készítés