Új jelszó kérése
Kategóriák
Termék részletek


Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g
1 740 Ft1740
Szállítási idő 
:
5-7 nap
Info:

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes

Összetevők:

Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

 

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

Energia:

1444 kJ / 341 kcal

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,5 g

0,4 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok:

70,8 g

4,8 g

rost:

8,5 g

fehérje:

6,8 g

só:

0,19 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db. gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

·    250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék

·    170 g langyos víz

·    25 g 100%-os citromlé

·    70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

·    250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs

·    100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

·    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)

·    Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.

·    Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.

·    Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)

·    Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.

 

Recept ötlet 2. MEGGYES MUFFIN

VIDEÓ A MUFFIN KÉSZÍTÉSRŐL:

 

Mivel a piskóta állagát a tojás adja, ezért a tojásmentes piskóta a hagyományosnál töményebb állagú sütemény. 
Aki nem tojásérzékeny és nem is Vegán annak a tojásos verziót ajánljuk, amelynek a receptje pontosan ITT TALÁLHATÓ!
 
  • Cikkszám
    SZFFRKRB1000
    Tömeg
    1 kg/db
Webáruház készítés